Birini aklınızdan çıkartmak için 10 strateji
Bizi üzen biri kafamıza takıldığında genelde onun suçlu olduğunu düşünürüz. Ama bu her zaman doğru değildir. Bazen sorun, aklımızdan çıkaramadığımız kişinin karşılayamayacağı beklentilerimiz olabilir. Bazen de tam tersine sorun bizde olmamasına rağmen kendimizi suçlar, sürekli neyi yanlış yaptım diye düşünürüz.
Bu tür düşüncelerin tamamı zehirli ve kötümserdir. Bize duygusal olarak zarar verirler. Araştırmalara göre, problemleri üzerine çok fazla ve tekrarlayıcı şekilde düşünmek mutsuzluk ve sağlık problemleri ile sonuçlanıyor. Zihnimiz kötü anları ve kayıpları düşünüp o anları bize tekrar tekrar yaşatırken, vücudumuz stres hormonları ve kimyasallar salgılıyor. Bu kimyasallar vücutta depresyon, kanser, kalp ve bağışıklık sistemi hastalıkları gibi birçok sorunun ortaya çıkmasına elverişli bir ortam oluşturuyor.
Negatif, toksik düşünceler, lunaparkta bir dönme dolapta mahsur kalmaya benzer. İlk birkaç dakika hoşunuza gitse de, sonrasında mideniz bulanmaya başlar. İnmek istersiniz, ama inemezsiniz.
Sağlığımıza zarar veren zehirli maddeleri hayatımızdan çıkartmak için çaba sarf ederiz. Organik besinler tüketir, zararlı yiyeceklerden uzak dururuz, kimyasalları evimizden çıkarırız. Ancak konu zihnimize gelince, bu özeni göstermeyiz. Aslında sağlığımız için temiz tutmamız gereken en önemli yer zihnimizdir.
İşte zihninizdeki zehirden kurtulmanıza yardımcı olmanın 10 yolu:
Son Güncellenme: 2016.07.21 15:00
Kategori: Yaşam
Öne Çıkan Galeriler
